lauantai 18. kesäkuuta 2016

Lauantai


Uusi wookie ystäväni Chewbacca.




Harrods


Vihdoinkin pubiin! Harrodsin jälkeen...

Tower Bridge.

Oxford Streetillä.
Pilvinen ja hieman tuulinen päivä, osa liikui kyllä ihan shortsi ja t-paita vaatetuksella. Lähdimme aamiaisen jälkeen bussilla kohti Marylebone Roadia, Madame Tussaudsia. Saavuimme paikalle n. 20 minuuttia ennen kuin lipunmyynti aukeni, sillä emme olleet ostaneet lippuja netin kautta. Ovi 1 (näitä ovia riitti rakennuksen vierustalla) oli tarkoitettu juuri niille jotka olivat vasta lippuja ostamassa, ja me pääsimme jonon ensimmäisiksi. Kun ovi sitten aukeni, perässämme oli jo melkoinen jono odottelemassa!
Vahakabinetti oli hyvä. Toki osa nukeista ei ole ihan "viimeisen päälle" tehtyjä, mutta kaikkiansa ihan mukava paikka. Se, että emme olleet liikkeellä pahimpaan ruuhka-aikaan saattoi vaikuttaa tunnelmaan. Suurin osa ihmisistä oli hyvällä tuulella, tilaa kuvien ottamiseen annettiin ja maltettiin odottaa omaa vuoroa. Otettiin kuvia toisista pyydettäessä. Ja kaikki tämä ystävällisesti pienen small talkin säestyksellä.
Edellisestä käynnistäni ennätti kulua melkein kahdeksan vuotta, joten paljon uusia hahmoja ja osastojakin oli ilmaantunut. Marvel-osaston 4D-leffa oli hyvä! Se ja Spirit of London Ride tarjosivat sopivan "tauon" kiertelyn keskelle. Alakerran "kauhukabinetti" ei nyt ollut auki, mutta Star Wars oli tullut tilalle.

Reippaasti yli kaksi tuntia saimme kulutettua. Seuraavaksi suuntasimme vilkaisemaan Hard Rock Cafe Londonin, mutta se oli äkkiä nähty. Ylihintaiset hampurilaiset eivät niin hirveästi kiinnostaneet, joten etsiskelimme lounaspaikan muualta.

Seuraavaksi pari bussipysäkkiä eteenpäin Knightsbridgeen ja Harrodsille. Kiertelimme, katselimme ja shoppailimme tuliaisia. Sen verran piti olla utelias, että kävimme katsomassa vieläkö Dianan ja Dodin muistomerkki on paikallaan egyptiläisten portaiden yhteydessä, ja siellähän se vielä oli. Löysimme myös häälahjan, jota olimme tulleet juuri tästä kaupasta hakemaan!

Pieni elpymistauko ja ostosten roudaus hotellille, sitten taas liikenteeseen. Koska muutama tubelinja oli suljettu viikonlopuksi korjauksia varten, helpoin reitti Towerille oli mennä ensin tubella St.Paulsin katedraalille ja siitä bussilla loppumatka. Meillä ei ollut aikomuksenakaan mennä sisälle Towerin linnaan, sillä siihen tutustuminen veisi vähintään puolikkaan päivän. Mutta halusimme kierrellä aluetta Thamesin rannalla ja käydä myös Towerin sillalla.


1 kommentti: